Авторський годинник на Бродівській ратуші увійшов до світової спадщини годинникарства

1735 0
Унікальний годинник з жакмартом потрапив до переліку найцінніших у Європі.
Фото: Notre Patrimoine horloger

Фото: Notre Patrimoine horloger

Авторський годинник на вежі Бродівської міської ради потрапив до переліку найцінніших у Європі за версією французького сайту Notre Patrimoine horloger. Сам годинник встановлений минулого року і є унікальним витвором львівського годинникаря Олексія Бурнаєва та скульптора Романа Габи.

Годинник є повністю самодостатнім автоматом, оскільки самостійно переводиться з літнього на зимовий час. Комплекс складається з годинника, дзвону, герба та рухомої фігури козака з гарматою. Крім того, що показує час, механізм кожну годину та чверть години нагадує боєм про себе.

Козак грає три мелодії та махає руками. Тричі на день він виходить, щоб посурмити – «Червону руту» о 9 год, Гімн України о 12 год та європейський славень о 18 год.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!