Автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Трейлер

4178 2
Українська Галицька Асамблея презентує новий фільм з циклу "Документалістика" – «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1945». Фільм у двох частинах розповідає про історію УПА крізь призму свідчень тридцяти чотирьох очевидців.

Раніше у циклі "Документалістика" вже вийшли фільми "Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941" та "Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939".

"Творці стрічки пропонують подивитися на український повстанський рух з перспективи «простих людей», без пафосу, містифікацій та пропагандистських кліше. Усні історії відкривають нетрадиційний погляд на природу боротьби УПА, дають змогу відчути атмосферу та дух епохи, зануритися у вир бурхливих подій", – йдеться у анотації.

Режисер фільму – Тарас Химич.

Про дату прем'єри фільму повідомлять незабаром. 

Довідка:

Документалістика – проект, що передбачає створення документальних історичних фільмів про наш край. Реалізовується за підтримки Української Галицької Асамблеї. Автори фільмів ставлять собі за мету зробити вивчення української історії цікавим та захоплюючим, не перевантажуючи глядача масою фактів, даючи змогу доторкнутись до історії через очевидців. Тому фільми побудовані на живій історії – спогадах очевидців та художній екранізації. Українська Галицька Асамблея окрім зйомок, проводить покази фільмів для різних середовищ – студентів, учнів та громад Галичини.


Читайте також:
21 Вересня, 2014 11:03
bolko З кожних 13 людей вбитих цією формацією 12 - цивільні. Далі робіть з них "героїв."
18 Вересня, 2014 21:44
Олекса Команда нашого проєкту (Україна активна: загоєння минулого) у 2010 р. так само зустрічалась з кількома очевидцями, історії яких стали частиною фільму. Історії, які було зібрано тоді, ми видали у книзі "Відпущення", доступна в онлайні: [***]://[***].iofc.org/uk/predstavliayevo-knyhu-zhyttevykh-istoriy-vidpushchennia
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!