Політична реклама

Автосалони можуть зупинити продаж авто?

1454 0
Автосалони можуть припинити продавати автомобілі. Таку ситуацію цілком імовірно може створити дефіцит спеціальних документів, так званих довідок-рахунків, які видають тільки у Києві при МВС.

Як повідомляють Головні новини Львова, автодилери кажуть, що останнім часом отримати ці документи не так просто. « Їх або немає, або видають в маленьких кількостях в одні руки», – кажуть автодилери.

У деяких львівських автосалонах таких бланків суворої звітності залишилися критичні запаси.

«Статися може елементарна річ. Заходить клієнт навіть з коштами, а ми йому кажемо, що ми вам не можемо надати ту послугу: Тобто купити автомобіль, або вам треба буде почекати, чи піти до конкурента, в якого ще залишилися ці довідки-рахунки», – говорить  керівник автосалону Роман Зафійовський.

В асоціації автоімпортерів та дилерів розповідають: у березні автомобільний ринок України вже був паралізований браком транзитних номерів. Без них також не можливо продати транспортний засіб. Тепер почалася лихоманка з довідками-рахунками.

«Державним чиновникам і доказувати, що ми несемо збитки ... це ваші проблеми. Хоча це, до речі, теж на бюджеті відіб’ється. Тому що, якщо автосалон зараз отримає збитки, то потім у кінці року не сплатить податок на прибуток. Тому що прибутку у нього просто не буде», – зазначає голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Окрім цього, автодилери кажуть, що саме ДАІ створила штучний дефіцит цих документів. Водночас ДАІшники зазначають, що вони самі заручники ситуації. Замість приватників друком довідок - рахунків відтепер мають займатися лише державні підприємства.

«Відбувається зміна постачальника цієї продукції в зв’язку з вимогами законодавства щодо виготовлення цих документів на державних підприємствах. Маємо надію, що найближчим часом ми закінчимо тендерні процедури і в нас буде достатня кількість цих документів для видачі їх суб’єктам», – говорить керівник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник.

Продавці автомобілів кажуть, що взагалі не розуміють, для чого потрібні ті довідки. «Це є рудимент Радянського Союзу. Весь цивілізований світ відмовився від цього. Ви можете взяти свій мобільний телефон і по телефону купити автомобіль і так само його зареєструвати», – сказав Роман Зафійовський.

Джерело: Zaxid.net

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!