Автостанцію на площі Двірцевій закриють уже наступного тижня

2827 0
Раніше перенести автостанцію із залізничного вокзалу планували з квітня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Автостанцію з площі Двірцевої перенесуть не з квітня, як планували раніше, а з 22 березня. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Як ремонтують площу Двірцеву у Львові. Актуальні фото

«Наступного тижня закриють автостанцію. Тоді приміські і міжнародні маршрути змінять місце локації: приміські будуть зупинятися на площі перед приміським вокзалом, а міжнародні автобуси будуть зупинятися на парковці залізничного вокзалу, поруч із зупинками міського громадського транспорту», – розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Після реконструкції цю частину площі мають перетворити на транспортний хаб із трамвайними та автобусними зупинками. Платформи автостанції змістять далі від трамвайної зупинки.

Реконструкцію площі розпочали 1 березня. Тоді закрили ліву частину площі перед вокзалом до кінця фонтана (якщо дивитися на площу з вулиці Чернівецької), де почали замінювати колектор, та обмежили в’їзд на площу для приватних авто.

Фото прес-служби ЛМР

На другому етапі закриють праву частину площі, а на третьому, який розпочнуть приблизно з 15 травня, припинять рух трамваїв до вокзалу, натомість вони розвертатимуться у депо на Городоцькій. Із 2020 року перейдуть до наступної частині площі та почнуть будувати підземний паркінг.

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площі Двірцева. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, після реконструкції на площі мають розділити потоки приватного та громадського транспорту. з’являться велодоріжка та побільшає зупинок для міського транспорту й озеленення. Фонтан перед входом замінять на «Динамічний» із 9 форсунками та кольоровою підсвіткою.

Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор». Роботи за проектом ЛКП «Інститут просторового розвитку» виконує ТзОВ «Онур Конструкціон». Загальна вартість проекту становить 165,5 млн гривень.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!