Резніков розповів, хто насамперед підлягає мобілізації

2957 0
Зокрема, потрібні фахівці, які зможуть швидко опанувати складніші системи озброєння натовського стандарту.
Фото: Олексій Резніков

Фото: Олексій Резніков

Збройні cили України наразі не потребують збільшення загальної кількості особового складу, а мобілізації підлягають конкретні спеціалісти —  ІТ-фахівці, зв’язківці, артилеристи. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю «Голосу Америки».

Читайте також: Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно

«Завдання стосовно мобілізації визначаються Генеральним штабом. Вони оцінюють кількість сил та засобів, які їм потрібні на той чи інший момент ведення бойових дій, оцінюють втрати. Саме Генштаб чітко знає, на якому напрямку, в якому виді сил чи військ потрібне заміщення. Але наскільки я знаю, сьогодні мобілізаційні потреби задовольняються через пошук конкретних фахівців», — йдеться в повідомленні. 

За його словами, до лав української армії мобілізовано вже досить багато людей, то ж наразі потрібні насамперед певні спеціалісти: оператори БПЛА, айтівці, зв’язківці, артилеристи, тощо. Також потрібні фахівці, які зможуть швидко опанувати складніші системи озброєння натовського стандарту, які зараз отримують Сили оборони.

Читайте також: «Вручення повістки не означає мобілізацію». Резніков пояснив, як відбувається призов військовозобов'язаних

Нагалаємо, діяльність сектору безпеки й оборони України забезпечує близько 1 млн осіб у різних структурах. Зокрема, до Збройних Сил України мобілізовані 700 тисяч людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!