Бабак у Львові навіщував ранню весну

2163 0
Гризун, якого навмисне збудили львів’яни із зимової сплячки, не побачив своєї тіні, посвистував й не поспішав до нори. Це означає, що весна цього року не забариться.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Бабак Мишко живе у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі. Цей гризун – новачок у справі прогногування погоди: минулого року йому виповнився лише рік. Нещодавно його разом із двома подругами перевезли до Львова із Харкова.

Читайте також: Львів’ян закликають допомогти безпритульним тваринам

За традицією, у свято Стрітення українці говорили, що зима зустрічається із весною. Яка погода на Стрітення –  такою й буде прийдешня весна. Якщо на Стрітення дорогу перемітає – весна буде пізньою і холодною. Якщо тепло – весна буде ранньою і теплою. Якщо ж сніжить – весна буде багата на дощову погоду.

За матеріалами: zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!