Політична реклама

Багатодітним сім'ям у Львові надають пільги з оплати комунальних послуг

1711 0
Відповідно до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що багатодітна сім’я – це сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

Важливо доповнити, що до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах,— до закінчення навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років, інформує прес-служба Львівської міськради.

Сім’я, яка належить до категорії багатодітних, має право на такі пільги на оплату житлово-комунальних послуг, які відшкодовують з коштів державного бюджету, а саме:

50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 м2. загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 м2. на сім'ю) (Закон України «Про охорону дитинства»).

50% знижка плати за користування комунальними послугами у межах норм, визначених законодавством. (Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.) (Закон України «Про охорону дитинства»).

50% вартості абонентної плати від затверджених тарифів за користування квартирним телефоном, позачергове встановлення квартирних телефонів (Закон України «Про охорону дитинства»).

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна отримати на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький:

тел.: 261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.: 235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.: 295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.: 237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.: 252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.: 254-64-80

(прсп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!