Багаторівнева розв’язка та спортивна школа: як зміниться район вулиці Липинського у Львові

5006 0
Проект детального плану території також передбачає будівництво трамвайної лінії по вулиці Лінкольна.
фото з google maps

фото з google maps

У Львові, на перетині вулиць Липинського та Промислової, планують побудувати багаторівневу розв’язку. Також на території, обмеженій вулицями Липинського та Лінкольна, хочуть звести багаторівневий паркінг, семиповерховий готель та відкритий спорткомплекс. Про це йдеться в пропонованих змінах до детального плану території в районі вулиці Липинського, що винесені на громадські обговорення.

Як пояснив в коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, йдеться  про транспортну розв’язку, яка передбачена Генеральним планом Львова. Сюди також відноситься продовження трамвайного маршруту №5 по вулиці Лінкольна до розворотного кільця трамваю №6. У Генплані міста вказано, що реалізація цих проектів планується до 2025 року.

Читайте також: У Львові хочуть продовжити кілька трамвайних маршрутів

Крім цього, по вулиці Лінкольна передбачається розміщення спортивного комплексу з відкритими спортивними майданчиками. Юліан Чаплінський зазначає, що йдеться  про інвестора, який планує облаштувати там спортивну школу та зали для змагань бійцівськими видами спорту. Для потреб команд також побудують 7-поверховий готель.

На місці наявної автостоянки на вулиці Лінкольна планують будівництво багаторівневого паркінгу. На решті ж територій передбачено облаштування зеленої зони з декоративними озерами та системою пішохідних доріжок.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп» у Львові. Візуалізація

Громадські слухання щодо внесення змін до детального плану території у районі вулиці Липинського триватимуть до 23 серпня. 8 серпня в актовому залі Шевченківської районної адміністрації (вул. І. Липинського, 11) відбудеться зустріч з головним архітектором проекту Юрієм Столяровим. Початок о 18:00.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!