Бах Маратон у Львові. Як це було

2075 0
У суботу, 21 березня, увесь світ об`єднався у святкуванні визначної дати – 330-річчя від дня народження видатного німецького композитора, представника епохи бароко, автора понад 1000 творів, органіста-віртуоза Йоганна Себастьяна Баха. У Львівській філармонії, Будинку органної та камерної музики, Палаці Потоцьких і навіть у кав'ярнях, ресторанах і громадському транспорті протягом доби лунала музика Баха. Таким чином встановили рекорд України.
фото: ticketclub.com.ua

фото: ticketclub.com.ua

Для участі у «Бах Маратоні» до Львова приїхали понад 600 музикантів з України та з-за кордону. Цей надпотужний музичний захід став гідним внеском у наймасштабнішу подію в історії класичної музики. Відкрив «Бах Маратон» у Концертному залі імені Станіслава Людкевича Львівської філармонії один із найвеличніших творів барокового Генія – «Висока Меса». Над славетною сі-мінорною месою поліфоніст працював упродовж кількох років – із 1733 по 1738. Грандіозний задум твору, філософська мудрість, людяність, глибини почуттів лежать у основі піснеспівів. Образний світ твору змальовує страждання, скорботу, а разом із тим повниться надією, радістю, тріумфом. Львів’ян та гостей міста організатори заходу запрошували долучитися до високого мистецтва й торкнутися сакральної глибини музики Баха, «адже небесне й земне завжди зовсім поруч одне від одного».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!