Balbek Bureau представили онлайн-конструктор для відбудови автентичних приватних будинків на Київщині

797 0
Balbek Bureau представили онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови автентичного сільського житла Київщини.
Фото: Balbek Bureau

Фото: Balbek Bureau

Українська студія архітектури та дизайну інтер’єру Balbek Bureau представили онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови автентичного сільського житла Київщини.
 
 

Онлайн-конструктор дозволяє створити готову інструкцію з відбудови свого житла разом із PDF-файлом, планами, кресленнями, технічним описом та переліком матеріалів для оздоблення.

Фахівці студії створили покрокову інструкцію: від вибору географічного розташування будинку, метражу і планування до найменших дрібниць – видів покрівлі, веранд та вікон, а також кольорів і матеріалів, з яких варто звести будівлю.

Один із варіантів обрамлення вікна

Головним завданням проєкту було зберегти органічний образ українських сіл і «не дати стерти його типовою забудовою». При створенні проєкту особливу увагу на такі дрібниці, як набір оздоблень і кольорів, притаманних Київщині.

Фахівці навіть вирішили спроєктувати «головний символ» українського села – лавочки біля воріт. У альбомі типових рішень зібрали колекцію найбільших популярних моделей лав.

У Balbek Bureau кажуть, що під час експедицій Київщиною виявили аж 12 типологій лавок, тож тепер кожен зможе створити унікальний та неповторний символ «справжньої душі українського села».

Візуалізація найбільш поширених лав на Київщині

Онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages почали створювати ще в червні 2022 року, одразу після деокупації частини Київщини. Команда Balbek Bureau разом із фондом «Київ Волонтерський» фіксувала автентичні сільські будинки на фото й відео, а також за допомогою дронів.

 

Загалом команда RE:Ukraine Villages відвідала 17 сіл Київської області. Далі планують досліджувати Чернігівську область, деокуповані частини Слобожанщини, а згодом – всю Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!