Банк Ахметова купує львівський Ідея Банк

1453 0
Процес інтеграції проходитиме поетапно протягом 3-5 років.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) досяг домовленості про придбання 100% акцій АТ «Ідея Банк» з польською фінансовою групою Getin Holding S.A. Сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу наступного року після того, як отримають необхідні дозволи Національного банку України та Антимонопольного комітету. Про це повідомила пресслужба ПУМБ.

Після завершення угоди АТ «Ідея Банк» увійде до складу Банківської групи ПАТ «ПУМБ» як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі. Процес інтеграції, за словами голови правління ПУМБ Сергій Черненко, проходитиме поетапно протягом 3-5 років. Обіцяють, що він буде максимально комфортним для клієнтів, партнерів та працівників.

Читайте також: «Альфа-Банк» остаточно купив «Укрсоцбанк»

Для довідки

ПУМБ – один із українських банків, заснований у грудні 1991. Головний офіс – в Києві. Всеукраїнська мережа відділень банку нараховує 172 відділення в усіх областях України. ПУМБ – один із небагатьох банків, який під час кризи 2014-2015 років відкривав нові відділення.

Найвищим органом управління ПУМБ є Загальні збори акціонерів. Наглядова рада банку, яка обирається Загальними зборами акціонерів і є йому підзвітною, забезпечує захист прав акціонерів банку, контролює та регулює діяльність Правління банку. Очолює правління голова правління. Із жовтня 2012 року цю посаду займає Сергій Черненко.

Головний акціонер банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (100% акціонерного капіталу), кінцевим бенефіціарним власником якого є підприємець, найбагатша людина України Рінат Ахметов. Згідно з рейтингом «НВ», він за останній рік він збільшив свої статки аж на 75% – 11,5 млрд доларів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!