Політична реклама

Банки можуть посилити відповідальність за прострочення платежів

1317 0
Позичальникам слід остерігатися посилення відповідальності за протермінованість платежів і введення плати за дострокове погашення споживчих кредитів. Про це пише “Комерсант-Україна”. Зокрема, видання повідомляє, що депутати готують проект закону про нові правила роботи з роздрібними позиками. Більш жорсткі правила передбачається ввести і для банків.

Фінустанови, наприклад, зобов'яжуть надати потенційному позичальникові копію договору для ознайомлення. До моменту видачі кредиту кредитор також повинен оцінити платоспроможність позичальника.

Якщо цього не відбудеться, банк не зможе вимагати дострокового розірвання договору за жодних умов. Якщо позичальник не отримає копію договору, або в ньому буде вказана неправильна загальна вартість кредиту, позика буде вважатися безвідсотковою і вільною від інших платежів.

Джерело: Телеканал новин „24”


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!