Політична реклама

Банки у Львові підвищили вартість кредитів

1978 0
В українських банках зросли відсотки за автокредити, готівкові кредити та іпотеку

Ставка по кредитах на придбання автомобіля збільшилась на 0,12% і зараз становить 16,57%, повідомляє Zaxid.net. Початковий внесок коливається в межах від 0% до 75%. Проте, варто зазначити, що велика сума внеску та короткий термін кредитування впливають на зниження відсоткової ставки по кредиту.

Лояльні умови кредитування пропонуються у випадку придбання іноземних автомобілів, зокрема це стосується термінів кредитування та відсоткових ставок. Жорсткі умови кредитування поширюються на українські, російські та китайські авто, а також на користовані автомобілі.

Середня відсоткова ставка за іпотечними кредитами за останній місяць зросла на 0,38% і  зараз становить 20,98% річних. Максимальний термін кредитування – 30 років, проте більшість банків намагаються його скоротити до 5-10 років. І от, наприклад, під час придбання нерухомості на вторинному ринку, позичальник повинен сплатити мінімум 20% вартості квартири.

Середня відсоткова ставка споживчих кредитів збільшилась на 0,16% і зараз становить 28,65%. Проте, це лише номінальний показник, а насправді, існує багато прихованих платежів, високих одноразових або щомісячних комісій. Виняток становлять хіба що кредити під заставу депозиту або нерухомого майна, а також під поруку третьої особи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!