Банки почали випускати віртуальні картки для виплати Covid-тисячі. Як її отримати

4522 0
За першу добу українці відкрили 302 310 віртуальних карток.
Фото: державні послуги онлайн

Фото: державні послуги онлайн

Із 9 грудня деякі банки вже почали випускати віртуальні картки у межах проєкту «єПідтримка». Йдеться про виплати тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, за першу добу українці відкрили 302 310 віртуальних карток. Із них 255 039 – у Monobank, 25 611 – в «А-Банку» та 21 660 – в «Альфа-Банку». Решта банків наразі на стадії приєднання до ініціативи.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Міністерство цифрової трансформації пояснює, як можна отримати виплату.

Покрокова інструкція:

  • Оформіть спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів. Після старту банки будуть додаватися щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок «Дія» та авторизуйтеся в ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» Covid-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати сертифікат у застосунку «Дія» зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть «єПідтримку». Дотримуйтеся вказівок і це все.

 

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, зможе отримати 1 тис. грн допомоги від держави. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива «е-Підтримка» розпочнеться 19 грудня та триватиме впродовж наступного року. Тvoemisto.tv розібралося, як саме працює програма, яким чином виділятимуться кошти та на що їх можна буде витратити. Детальніше читайте в матеріалі.

Водночас вчора президент Зеленський підписав закон про внесення змін держбюджету-2021 (законопроєкт №6297), яким виділили 8 млрд грн на допомоги у межах програми «єПідтримка». Закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів). 8 млрд грн з цієї суми виділили Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в межах програми «єПідтримка». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!