В Україні створили Барбі на інвалідному візку, прототипом якої стала ветеранка. Фото

1819 0
Ляльку створила майстриня Анастасія Недолуженко для серії «Барбі: пані України». Колекція відтворює образи 36 українок.

В Україні створили ляльку Барбі на інвалідному візку. У руках вона тримає жовто-блакитний прапор, а на грудях у неї військові нагороди. Прототипом ляльки-патріотки стала ветеран-доброволець і народна депутатка Яна Зінкевич. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

«Хлопчики та дівчатка повинні змалечку розуміти, що справжні цінності – це перш за все рівність, взаємопідтримка, право на недискримінацію та можливість обирати будь-яку професію, що відповідає твоєму справжньому покликанню. Діти мають рости з переконанням, що мрії досяжні. Головне проявити наполегливість і працювати на повну, долаючи різноманітні стереотипи та ламаючи всілякі упередження», – написала вона.

Ляльку створила майстриня Анастасія Недолуженко для серії «Барбі: пані України». Колекція відтворює образи 36 українок, серед яких: Леся Українка, княгиня Ольга, співачка Квітка Цісик і Руслана, Юлія Саніна, Катерина Білокур та інші відомі жінки.

Довідка

Яна Зінкевич – українська медик-доброволець. Була начальницею медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії під час війни на сході України, командиркою Медичного батальйону «Госпітальєри». Тепер є народною депутаткою.

Фото зі сторінки Яни Зінкевич



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!