Батіг, шпори, трембіти і скрипки: львів’ян запрошують на незвичайну виставку народних інструментів

2003 0
У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відкрилася виставка народних інструментів із приватної збірки Любомира Кушлика – українського музикознавця, члена Національної спілки композиторів України, члена ІСТМ (Міжнародної ради традиційної музики при ЮНЕСКО).
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Приватна колекція українських музичних інструментів відомого етномузиколога є найбільшою в Україні, нараховує понад 700 експонатів і є результатом його багаторічної збиральницької роботи. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Теленки, денцівки, окарини, трембіти, басолі, бандури, скрипки, цимбали – такий перелік музичних інструментів стає цікавішим, коли його доповнюють такі, що у звичайних музеях експонуються лише відповідно до їхніх прямих функцій: батіг, підкова, шпори, веретена та ін.

Читайте також: Львів’ян запрошують на Єврейські дні у Ратуші. Програма заходів

Виставку із-поміж інших вирізняє й те, що колекціонер намагається зберегти експонат у його комплексному, цілісному вигляді: якщо демонструються дзвоники – то вони обов’язково будуть на вертепній зірці або на гуцульському топірці-бартці, якщо весільні «колокільці» - то на дерев’яному стрижні з хустиною тощо.

Ще одна особливість експозиції - Любомир Кушлик продемонструє гру на будь-якому інструменті із власної колекції, а також миттєво створить імпровізований оркестр із відвідувачів, у якому кожен зможе виявити свої музичні здібності.

Виставка триватиме до  середини серпня 2017-го року.

Опублікувала Христина Генсьорська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!