Батьки Кузьми Скрябіна просять припинити будівництво скверу його імені

6434 0
Батьки Кузьми Скрябіна оприлюднили звернення до львів’ян, в якому зазначають, що «проект скверу у Львові місця щасливих людей – нежиттєздатний».
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

«А. І. Садовий, очевидно, не подумав коли пропонував цей проект, в честь Кузьми Скрябіна. Це виглядає все настільки цинічно і лицемірно, що ніби мама Андрія сама збирає гроші на цей сквер!! Нам, батькам, дружині і дочці, такою ціною принижень абсолютно не потрібно сквер у Львові – тому ми вирішили відмовитися від цієї ідеї-фікс і більше не повертатися до неї. В липні минулого року я таку заяву в мерію вже написала на ім’я Садового, але це було перед виборами мера і мене, на превеликий жаль, умовили не давати ходу заяві. Просьба всіх причетних, дайте мені, і душі мого сина спокій», - зазначено у зверненні, яке опублікували на офіційній сторінці гурту «Скрябін» у Фейсбуці.

За словами матері Кузьми, «в Україні створено вже багато скверів, мурал, пам’ятників, стіни пам’яті, перейменовані вулиці».

«Все це робили небайдужі люди, які тільки спиталися нас батьків дозволу, а не втягували нас напівпритомних від горя у свої лицемірні плани. Андрій би це все припинив давним-давно. Отже, кінець тій тяганині, блюзнірству і обіцянкам. Хай і надалі на пл. Гасина стоїть добротний павільйон з пивом і сміттєві баки під боком бібліотеки імені Стефаника. Оце напевно і є те відповідне місце відпочинку для щасливих львів’ян. Дайте нам спокійно жити без ваших ефемерних ідей, Андрій Іванович. Нам і так нелегко, а тут ще ваші, очевидно, передвиборні обіцянки-цяцянки. Ще раз настійно прошу, залиште нас всіх у спокої», – зазначено у зверненні до львів’ян.

Як повідомляє прес-служба ЛМР, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський каже, що такі проекти неможливо втілити в життя за рік: аби зробити це якісно, потрібно значно більше часу та грошей. Попри це, міськрада не відмовляється від домовленостей та продовжує роботу над облаштуванням майбутнього простору.

«Зрозуміло, що цю площу треба робити. Але тут є складність у тому, що ми повинні робити проект не тільки самого ландшафтного дизайну, але й узгоджувати винесення мереж, – коментує головний архітектор міста Юліан Чаплінський. – На сьогодні вирішувалось, якому виконавчому органу віддати реалізацію цього проекту, і наразі погоджено, що цими роботами буде займатися управління архітектури».

Він також зазначив, що цьогоріч у міському бюджеті вже передбачили 500 тис грн на передпроектні роботи: ремонт мереж, консультації, підготовку попереднього завдання. Однак сам проект досить дорогий, оскільки тут планують використовувати дуже якісні матеріали, зокрема дизайнерські світильники та лавки і специфічне покриття. Відтак, місто домовилось із Благодійним Фондом імені Скрябіна про те, що він також візьме на себе частину фінансування – зокрема, купівлю цих декоративних елементів.

Відзначимо, що майбутній простір повинен охоплювати кілька груп та зон, які виконуватимуть різні функції, зокрема:

Зону сцени (імпровізоване місце для музикантів, обговорень, відкритих лекцій).

Групи лавок.

Водні арт-об’єкти «Течії».

Пішохідну зону.

Зону схилу, оснащену місцями для сидінь.

Зону огородження побутових відходів.

Зону паркування велосипедів.

Зону арт-об’єкту «Нерв», який служитиме як устаткування для виставок.

Групу урн.

Групу арт-об’єктів з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка.

Освітлення: групу підсвічування дерев, групу арт-об’єктів «вібрації» та групу світильників всередині крамничок.

Нагадаємо, у Львові на площі Гасина, що на розі вулиць Коперника та Стефаника, заплановано створити інтерактивний громадський простір «Місце щасливих людей». Для втілення проекту збирають кошти. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!