Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

6549 0
У будь-який момент у дитини могло відбутись защемлення кишківника.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Лікарі львівського ОХМАТДИТу прооперувати Катрусю, у якої була небезпечна вроджена вада, про яку навіть не здогадувалися батьки. Під час планового УЗД у дівчинки виявили, що значна частина її кишківника знаходиться у правій частині грудної клітки.

«До 3 років це була здорова дитина. У березні минулого року вона з мамою прийшла на планове УЗД і там лікар запідозрив ваду розвитку правого куполу діафрагми. Це така вроджена вада, яка проявляється відразу після народження, але Катруся жила з нею і батьки навіть не підозрювали, що значна частина кишківника дитини знаходиться у правій частині грудної клітки. Це було загрозливо для здоров'я дівчинки», – розповів керівник Центру малоінвазивної хірургії ОХМАТДИТу, кандидат меднаук Андрій Дворакевич.

Ситуація була небезпечна тим, що у будь-який момент могло відбутися защемлення кишківника, і це могло призвести до гострої кишкової непрохідності. Маленька пацієнтка потребувала невідкладної операції.

Медики виправили ваду лапароскопічно – за допомогою ендоскопічних інструментів через невеликі проколи на шкірі живота і ушили дефект діафрагми спеціальними внутрішніми швами.

Операція пройшла успішно, а вже наступного дня після операції дівчинка попросилася на дитячий майданчик біля лікарні, де бавилися її однолітки.

Фото зі сторінки лікарні


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!