Батьки самостійно вирішуватимуть, коли пускати дітей до школи

3242 0
Відповідно до нового законопроекту про освіту, батькам надається вибір, коли відправляти дітей в школу – в шість чи сім років. Про це міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив у середу, 11 листопада.
фото: www.nasha.lv

фото: www.nasha.lv

Розповідаючи про реформування системи освіти в Україні він зазначив: «Чомусь при обговоренні дуже таким сенситивним було питання – з якого віку діти йдуть в школу. Наш закон дає можливість на вибір батьків посилати дітей або в шість років, або в сім років».

Також міністр розповів, що з 2017 року в Україні буде запроваджена 12-річна шкільна освіта. «Початкова і середня освіта буде 12-річною. Із 2017 року в школу підуть перші діти, які закінчать 12-річну школу», – зазначив Квіт.

Крім того, він виступає за впровадження принципу автономії для всіх типів навчальних закладів. «Автономія як загальний принцип», – сказав міністр. Утім, рівень автономії для дитячих садків і університетів буде різним. «Тобто всі підручники і надалі будуть для українських сімей безкоштовними», – повідомив він.

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні проведуть пробне ЗНО

Як повідомила прес-служба відомства, проектом закону також передбачається, що після закінчення 9-ти класів учні складатимуть тести зовнішнього незалежного оцінювання та продовжуватимуть навчання або за професійним, або за загальноосвітнім (за профілем) напрямом.

Міністерство освіти і науки України ще раз наголошує,  що ця норма набере чинності, лише тоді, коли новий Закон «Про освіту» буде прийнятий Верховною Радою України.

Нагадаємо, на сьогодні у старшій школі вивчають 14 різних предметів, а після ухвалення законопроекту «Про освіту» їх буде не більше 6-8. Про це під час брифінгу, що відбувся у Кабінеті Міністрів України, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Джерело: Українська правда.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!