«Опалення в школі – це не питання генераторів», – Закалюк про скарги батьків на відсутність тепла

3079 0
У львівських школах на час вимкнення світла зникає тепло.
Фото умовне

Фото умовне

На «Гарячу лінію міста Львова» надходять скарги від батьків, що стосуються відсутності опалення на час вимкнення електроенергії. Зокрема йдеться про такі навчальні заклади, як: ліцей №81 на вул. Мазепи, 1А, ліцей імені Василя Стуса на Повстанській, 14, Львівська лінгвістична гімназія на вул. Кирила і Мефодія, 17А, школа №82 на вул. Шафарика, 13 та №72 на Зубрівській, 1.

За словами батьків, дітям доводиться сидіти вдягненими, як на вулиці, та мерзнути по декілька годин на день.

«В школі №82,що на вулиці Шафарика, 13, під час вимикання світла відсутнє і опалення. Діти сидять на уроках одягнені, як і на вулиці, в дуже холодних класах. Дуже мерзнуть, а також вже похворіли... Прохання якось допомогти нам у вирішенні цього питання», пише Світлана Голик.

«В ліцеї 81, що на вулиці Мазепи, 1а, під час вимикання світла вимикають опалення. Прошу забезпечити ліцей теплом під час вимикання електрики», – скаржиться Христина Лишак.

Також Тетяна Марусяк пише, що у ліцеї ім. Стуса завжди вимикають світло і опалення, а в класах по 13-15 градусів тепла.

Читайте також: Що робити, якщо під час холодів зникне опалення. Поради

Водночас керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv пояснює, що опалення у школі – це не питання генераторів.

«Це питання котельні. Якщо є перебої з електрикою в котельнях, відповідно, вони не зможуть подати тепло. Від генератора шкільного, навіть потужного, нічого не залежить. Більшість шкіл під’єднані до тепломережі міста», – каже головний освітянин Львова.

Додамо, що Tvoemisto.tv також звернулось з офіційним запитами до ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» із проханням роз'яснити ситуацію.

Христина Яким

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!