Батьки знатимуть, на що витрачає гроші школа

3947 4
В урядовій передачі «10 хвилин з Прем'єром-міністром» Арсеній Яценюк розповів про зміни в освіті. Серед пропонованих нововведень – обов’язкова фінансова звітність усіх шкіл.
фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

Прем'єр зазначив, що цього року Кабмін додатково виділив 2,5 мільярди гривень на середню освіту. Це стало можливим за рахунок скорочення витрат на Кабінет міністрів та парламент. «Прийнято рішення виділити 180 мільйонів гривень на придбання підручників для наших дітей. Це — 50% компенсації вартості такого підручника. Решту 50% має виділити місцева влада», — каже Яценюк. Також він повідомив, що у середніх школах для вивчення іноземних мов збільшать кількість годин.

Читайте також: Які львівські школи у рейтингу найкращих?

Він наголосив, що якість освіти та школи – завдання №1, адже вчитель повинен добре заробляти, у школі має бути інтернет, а клас повинен бути обладнаний. «Я закликаю, щоб кожна школа офіційно публікувала всю свою фінансову звітність – куди витрачаються державні кошти та кошти, які доплачують батьки: щоб не вийшло так, що батьки платять за те, за що вже дала держава», — зазначив Прем'єр-міністр.

Також в Україні буде створено інститут уповноваженого з прав людини в сфері освіти — омбудсмена. «Я ініціюю створення освітнього інституту омбудсмена, куди студент, учень чи його батьки, права якого порушені в освітньому процесі, може звернутися, і ці права будуть захищені омбудсменом з освіти», — пояснив Яценюк.

Читайте також: Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки?

Він зазначив, що вже сьогодні 60 тисяч школярів з Донбасу навчаються у середніх школах України, 5,5 тисяч студентів — у вищих навчальних закладах, а 18 вишів евакуйовано з зони АТО. «Усі українські вояки, які боронять незалежність України, можуть вступити до вишів без здачі зовнішнього незалежного оцінювання, так як у них не було можливості цього зробити», — каже глава уряду.

Джерело: канал 24


Читайте також:
27 Липня, 2015 08:45
аліна Ви багато дали коштів в школу? Держава дає копійки. і директор завжди ходить з протягнутою рукою: то на каналізацію, то на кришу, фасад, посуд тощо. Не стидно державі за освіту? А вчитель - бідняк. За кордоном вчитель отримує до 1000 доларів, а наш?
27 Липня, 2015 08:44
Вите Что вы нытики такие. Не хочешь - не плати!
27 Липня, 2015 08:23
Арсений В школу ничего не дадим, а расходы проконтролируем!!!!
Покупайте родители парты, делайте ремонты!!!
27 Липня, 2015 08:19
Вита Лучше бы подонок убрал из школ вечные поборы, а не вводил "виртуальную" слежку за расходами!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!