Батяри на роверах організували велозаїзд Львовом

5622 0
Другий ретро велопроменад вулицями міста Лева зібрав близько 30 людей. Головною умовою участі був велосипед та відповідний дрес-код – одяг у стилі львівських батярів. Маршрут почався від Домініканського собору, тягнувся Стрийським парком та завершився на вулиці Валовій.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

Твідові піджаки, капелюшки, шкіряні плащі, метелики, підтяжки та велосипеди. Саме так виглядають львівські батяри та батярки сьогодні. Організаторка заходу Валентина Залевська розповідає: «Мета цього велопроменаду – популяризація велосипедної культури, а саме їзди на міських велосипедах. Також це своєрідна присвята львівській батярській культурі. Організація велопроменадів саме у квітні та жовтні є світовою традицією, яка почалася у 2009 році з Лондона, Манчестера, Сан-Франциско. Сьогодні тут зібралися люди найрізноманітніших професій та віку. Всіх наших учасників об’єднує любов до стилю та велосипедів».

 

Дощова погода та жовтневий холод не завадили учасникам ретельно підготуватися до велозаїзду. Львів’янка Тетяна вирізняється з-поміж інших своєю зачіскою. Поряд із нею велосипед, на якому їздить майже щодня вже 15 років. Дівчина розповідає, що свій ранок розпочала у перукаря: «У салоні провела дві з половиною години, а вдома одягалася лише 15 хвилин. Взяти участь у велоїзазді цього разу вирішила через чудовий травневий досвід. Перший велопроменад дуже потішив настроєм, організацією та самою ідеєю».

 

Окрім велопроменаду батяри організували лекцію про ретростилі, танцювальний майстер-клас, обирали найкращий чоловічий та жіночий образ. Проводити розпочату традицію планують двічі на рік.

Підготувала Олена Зашко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!