Батяри на роверах проїхались центром Львова. Фото

4379 1
Найколоритніших учасників заїзду відзначили нагородами.
фото Євгена Кравса

фото Євгена Кравса

У Львові відбувся п’ятий ретровелопроменад «Батяри на роверах». Цей велозаїзд – своєрідна присвята львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Подібні ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, у тому числі й в Україні, де вже сім років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві та у Львові.

Учасники проїхались ретро-роверами п’ятикілометровим маршрутом: пл. Митна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Князя Романа – вул. Івана Франка – вул. Лижв'ярська.

До заїзду допускаються різні велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі англійської велосипедної моди тридцятих-сорокових років XX століття. Вітається будь-який твідовий одяг та його поєднання.

Читайте також: Батяри на роверах з минулого століття. Фоторепортаж із львівського ретро-велопроменаду

Завершився велопроменад у парку ім. Богдана Хмельницького, де нагородили переможців номінацій: найкращий велосипед, найкращий жіночий та чоловічий образи, найкращі вуса, «Борода Грушевського».

Фото та текст Євгена Кравса


Читайте також:
10 Червня, 2018 14:01
Факт Батяри дивилися на увесь світ іронічно, з усього сміялися. Єдине, що у них було серйозно, це Львів – пуп землі. Поляки пробували відродити субкультуру батярства у Варшаві, Кракові, Вроцлаві. Нічого в них не вийшло, тому що справжні батями були тільки у Львові.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!