Байден їде на саміт НАТО. Можлива зустріч із Зеленським

1907 0
Екстрений саміт країн-членів Північноатлантичного Альянсу відбудеться 24 березня.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Президент США Джо Байден наступного тижня відвідає саміт країн-членів НАТО, який відбудеться у Брюсселі 24 березня. Він проведе зустріч з лідерами Альянсу та Європейської Комісії щодо російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє «Голос Америки».

«Мета (президента США – ред.) – зустрітися особисто, віч-на-віч із нашими європейськими партнерами, обговорити, де ми є в цьому конфлікті, у вторгненні Росії в Україну», – заявила речниця Адміністрації президента США Джен Псакі.

Читайте також: Байден підписав закон про виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні

У Білому домі повідомили, що президент Байден візьме участь у надзвичайному саміті НАТО, щоб обговорити поточні зусилля зі стримування та оборони у відповідь на спланований та невиправданий напад Росії на Україну, а також щоб підтвердити залізну відданість союзникам по НАТО. Також у планах – обговорення економічних санкцій проти РФ та гуманітарна підтримка постраждалим у війні.

Щодо зустрічі Байдена із Зеленським у Польщі Джен Псакі зауважила, що поки немає остаточної інформації.

«Щодо зустрічі чи іншого контакту із президентом Зеленським, у цьому питанні ми ще узгоджуємо деталі візиту», – сказала речниця Білого дому. – «Ми досі працюємо над остаточними деталями цього візиту».

Вона додала, що позиція президента США щодо закриття неба над Україною поки не змінилася.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден у рамках можливої поїздки до Європи, зокрема Брюсселя, наступного тижня може відвідати Польщу. На меті – зустрітися з лідерами НАТО і обговорити війну Росії в Україні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!