Байден наступного тижня може приїхати до Польщі

2497 0
Члени НАТО занепокоєні тим, що російська атака на велику українську базу пройшла за кілька кілометрів від кордону і забрала життя 35 людей.
Джо Байден/фото з відкритих джерел

Джо Байден/фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден у рамках можливої поїздки до Європи, зокрема Брюсселя, наступного тижня може відвідати Польщу. На меті – зустрітися з лідерами НАТО і обговорити війну Росії в Україні, повідомляє Reuters.

Читайте також: Україна ніколи-ніколи не стане перемогою для Путіна, – Байден

Три джерела повідомили, що план, який все ще уточнюється, передбачає зустріч Байдена з іншими лідерами альянсу НАТО в Брюсселі 23 березня. Проте, з огляду на стрімку ситуацію в Україні, плани ще можуть змінитися.

Одне джерело повідомило, що Байден також міг би поїхати до Польщі, яка є членом НАТО, де занепокоєння зростає після того, як російська атака на велику українську базу (Яворівський полігон – ред.) всього за кілька кілометрів від кордону забрала життя 35 людей.

Члени НАТО стурбовані тим, що можуть бути втягнені у військовий конфлікт з ядерною силою Росії. Байден неодноразово заявляв, що Сполучені Штати не будуть посилити сили в Україну, а захищатимуть «кожний дюйм» території НАТО.

Нагадаємо, що США заборонили імпорт російських нафти та газу з Росії через війну в Україні. Тоді Байден зазначив, що захист свободи має свою ціну, але республіканці і демократи чітко усвідомлювали, «що ми повинні це зробити».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!