Байден підписав закон про виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні

1012 0
Кошти передбачені на військову та гуманітарну допомогу Україні.
Фото: nyt

Фото: nyt

Президент США Джо Байден підписав закон про двопартійне голосування, який передбачає виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні. Йдеться про кошти на військову та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Україна ніколи-ніколи не стане перемогою для Путіна, – Байден

«Я щойно підписав закон про двопартійне державне фінансування, який… надає Україні історичні 13,6 млрд доларів фінансування», – повідомив американський глава у Twitter.

Як повідомляє «Європейська правда», двопартійний законопроєкт про виділення 13,6 млрд доларів включає гуманітарну, безпекову та економічну допомогу Україні та сусіднім країнам. Відтак, це означає постачання додаткового оборонного обладнання для України, гуманітарну допомогу українцям, а також підтримку для сусідніх країн, де розгортають американські війська.

Зазначимо, що раніше повідомлялося, що пакет включає нові поставки Україні 105-мм мінометів і додаткових протитанкових і зенітних комплексів Javelin і Stinger.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден у рамках можливої поїздки до Європи, зокрема Брюсселя, наступного тижня може відвідати Польщу. На меті – зустрітися з лідерами НАТО і обговорити війну Росії в Україні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!