Байден пообіцяв Україні швидку та рішучу реакцію на агресію РФ

2076 0
Говорили про безпеку, економіку, наявні ризики, санкції та російську агресію.
Фото: Європейська правда

Фото: Європейська правда

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови у неділю пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському швидку та рішучу реакцію США на можливу подальшу агресію РФ. Про це повідомляє УП із посиланням на Білий дім та Twitter президента Володимира Зеленського.

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії 

Згідно з повідомленням Білого дому, під час розмови Байден запевнив Зеленського, що США швидко та рішуче відреагують на будь-яку подальшу російську агресію проти України.

«Лідери погодилися з необхідністю продовження дипломатії та стримування у відповідь на нарощування Росією військової могутності»– йдеться у повідомленні.

Президент України Зеленський повідомив, що розмова тривала близько години.

«Говорили про безпеку, економіку, наявні ризики, санкції та російську агресію. Деталі згодом»– зазначив президент України.

Володимир Зеленський подякував Джозефу Байдену за підтримку й запросив його відвідати Україну з візитом.

«Переконаний, що ваш приїзд до Києва в найближчі дні, що є вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації»,  – зазначив Зеленський.

Читайте також: Небо над Україною залишається відкритим. Заява Міністерства інфраструктури 

Нагадаємо, що у суботу президент США Джо Байден під час телефонної розмови з російським лідером Володимиром Путіним застеріг його від вторгнення в Україну та попередив про наслідки, які чекають на Росію у разі наступу.

Раніше американська розвідка повідомляла, що біля кордонів України Росія зібрала близько 70% військової техніки, потрібної для нападу, і що стягнула до кордону 140 тисяч військових. У МЗС України просять не панікувати та зберігати спокій. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-яких кроків з будь-яких кордонів.

Історії іноземців, які залишилися у Львові попри можливе вторгнення Росії, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!