Компанія Baykar планує створювати в Україні нові моделі безпілотників

1426 0
У компанії вже є структура та технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України.
Фото: Selçuk Bayraktar

Фото: Selçuk Bayraktar

Турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні не просто завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й створювати в Україні Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma — новий безпілотний винищувач. Про це розповів гендиректор Baykar Халук Байрактар в інтерв’ю фонду «Повернись живим».

Очільник компанії-виробника «Байрактарів» заявив, що бачить Україну як стратегічного партнера, хоче зробити виробничою базою та має довгострокові плани щодо спільних проєктів.

Читайте також: Турецька компанія Вaykar та фонд «Повернись живим» оголосили про співпрацю

Так, Baykar розпочала будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де планують виробляти всі системи: не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення тощо.

«У нас було таке бачення. У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту. Незабаром ми також хочемо розпочати реальні інвестиції», — сказав Халук Байрактар.

Він розповів, що у компанії вже є структура та технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України.

«Наше бажання — щоб одного дня на заводі в Україні ми змогли створювати Bayraktar TB2, Bayraktar Akinci, а також новий Bayraktar Kizilelma — безпілотний винищувач», — сказав Халук Байрактар.

Читайте також: Турецька компанія безкоштовно передасть три «байрактари», на які українці збирали гроші

Зазначимо, Bayraktar Kizilelma — це реактивний надзвуковий малопомітний палубний БПЛА з українським двигуном, що розробляється турецькою оборонною компанією Baykar. 

Нагадаємо, виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні. Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва.

Додамо, 22 червня волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три «Байрактари» для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. Водночас турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники «Байрактар», на які українці зібрали кошти.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!