Бельгійський пивовар про жінок, великий живіт і те, чому пиво має бути гірким

3295 0
Бельгієць Ніно Баселле заснував власну пивоварню Де Ранке у 80-х роках. Він хотів створити пиво, яке робили ще у 1920-1940-х роках. Основний секрет його виробництва – це використання справжніх шишок хмелю, а також відсутність фільтрації та пастеризації. Він експортує свій напій у 30-ти країнах світу, а з цього року бельгійське пиво можуть куштувати і українці.

Пивовар розповів Tvoemisto.tv, чому справжнє пиво має бути гірким, у чому різниця між темними і світлими сортами, і яке пиво з чим краще куштувати. А також поділився деякими легендами, які розповідають у його країні про цей напій.

1.            Найважливіший критерій якості – чи подобається людині пиво чи ні.

2.            Якщо пити багато пива – з’явиться великий живіт, але якщо їсти багато їжі, він також виросте.

3.            У великій кількості пиво, як і будь-який алкоголь, шкодить здоров’ю, але небагато крафтового пива, що виробляється на маленьких пивоварнях, приносить користь людині, адже в ньому є необхідні мінерали та деякі елементи, які можуть навіть допомогти у лікуванні раку.

4.            Жінки, які працюють на пивовиробництві, мають більші груди, – такі легенди ходять в світі пивоварів.

5.            Солодкий смак хмільного напою у масовому виробництві створюють, щоб задовольнити споживача, але справжнє пиво має бути гірким.

6.            Пиво стає темним завдяки підсмаженню солоду, градус напою ніяк не залежить від кольору.

7.            Темне пиво вживають разом з шоколадними та кавовими десертами, легке світле – з м’ясними стравами, а високоалкогольне добре поєднується з рибою та птицею.

8.            Завдяки використанню шишок хмелю, відсутності фільтрації і пастеризації, пиво зберігає свій справжній смак.

9.            З пивом можна багато експериментувати, додаючи при його виробництві навіть фрукти та ягоди, наприклад, вишню. Такий напій називається Kriek.

10.          Щоб стати справжнім пивоваром, треба спробувати не один десяток сортів. Щоб знайти «своє» пиво, цінителям цього напою слід також якомога більше розширяти свій кругозір у цьому напрямку. Те, що на перший погляд може здатися несмачним або занадто гірким, з часом може стати улюбленим вибором.

Фото: lifehack.org


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!