Бенксі продасть 50 своїх малюнків і передасть гроші на допомогу Україні

1050 0
Кожен екземпляр покладений у дерев’яну раму та унікальний.
Бенксі створив графіті у Київській області. Фото: Інстраграм

Бенксі створив графіті у Київській області. Фото: Інстраграм

Всесвітньо відомий британський вуличний художник Бенксі виставив на продаж через сайт благодійного фонду Legasy Of War 50 своїх малюнків-трафаретів.

Отримані кошти планує передати на допомогу для України,  про це художник повідомив в Iнстаграмі, передає Укрінформ.

«Я зробив 50 таких принтів, а всі виручені кошти підуть нашим друзям в Україні. Завітайте на сайт banksy.legacyofwarfoundation.com», – написав Бенксі.

На сайті фонду зазначається, що кожну з 50 робіт художника підписано і пронумеровано, один покупець може придбати лише один екземпляр за ціною 5000 фунтів стерлінгів.

Кожен екземпляр покладений у дерев’яну раму та унікальний, оскільки подряпини на кожен принт Бенксі наносив окремо – за допомогою ножа для піци.

«Якщо ви хочете придбати один, будь ласка, зареєструйте свої дані нижче. Реєстрація закінчується в п’ятницю, 16 грудня. Множинні замовлення та боти будуть дискваліфіковані. Переможців буде обрано за допомогою комп’ютера і їм буде надіслано інформацію про те, як завершити купівлю», – йдеться на сайті.

На кошти, отримані від розпродажу цих робіт, планується придбати машини швидкої допомоги та машини підтримки.

«Вони потрібні на Донбасі для продовження евакуації людей з обмеженими можливостями, інвалідів, літніх людей та постраждалих мирних жителів. Ми відправимо генератори, газові обігрівачі та ліхтарі на сонячних батареях до громад, які переживають сувору зиму без електроенергії. І ми зможемо продовжити нашу підтримку притулків у Києві для жінок та ЛГБТК-спільнот», – сказав генеральний директор фонду Legasy Of War Джайлз Дулей.

Нагадаємо, 9 грудня Ірпінська міська рада ухвалила рішення присвоїти британському вуличному художнику Бенксі звання почесного громадянина Ірпеня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!