Бензин у Львові подорожчав

2757 0
За останні два дні ціни на паливо на заправках зросли на 10 - 60 копійок. Першим було помічене зростання в мережах заправок WOG, ОККО та Shell.
Фото: sq.com.ua

Фото: sq.com.ua

На цих заправках ціни зросли на 40-60 копійок за літр, повідомляє консалтингова компанія UPECO, посилаючись на дані щоденного моніторингу ринку, пише Львівська хвиля.

Бензин марки А95 у Львові продають за 16.99 за літр, А92 за 16.59, дизельне паливо - 16.59

Подорожчання бензину пов'язано із курсом долара та проблемою закупівлі валюти. Адже нещодавно компанії-оператори АЗС купували долар за курсом 16 гривень 20 копійок. Тому це відіб'ється на вартості пального. 

«Найближчим часом через це бензин може подорожчати від 50 копійок до гривні. Але ми розуміємо, що жоден з операторів ринку не зацікавлений у високих цінах, бо є таке поняття як умовно-постійні витрати на утримання АЗС — якщо зменшаться об'єми продажу бензину, то ці витрати зростають в рази, що не вигідно», - повідомив президент асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!