Політична реклама

Бензин в Україні дорожчатиме поступово

1497 0
Міністерство інфраструктури України заявляє, що розповсюджена у ЗМІ інформація про подорожчання пального на 6-7 грн унаслідок підвищення акцизного збору не відповідає дійсності.

Чиновники пропонують упровадити поетапне, у міру економічного зростання, до 2018 року збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до розмірів, які б дорівнювали мінімальним європейським, - повідомляють у прес-службі міністрества.

Після опрацьовування робочою групою і Комісією з реформування дорожньої галузі, проект буде розміщений на сайті Мінінфраструктури для публічного обговорення. І лише після урахування зауважень і пропозицій експертів на розгляд уряду буде представлений економічно обгрунтований і зважений проект нормативного акту, - пояснили в прес-службі.

В Україні діють найнижчі акцизні збори на пальне порівняно з іншими країнами Європи – 198 євро за тонну на бензин і 46-98 євро за тонну на дизельне пальне. У середньому по Євросоюзу мінімальні акцизні ставки становлять 466 євро за тонну бензину і 375 євро за тонну дизпального.

Акциз на нафтопродукти був запроваджений у 2011 році, до цього діяв транспортний збір з кожного автовласника. З 1 січня 2012 року в Україні базова ставка акцизу для бензинів становить 198 євро за тонну, для дизпального із вмістом сірки до 0,2% – 98 євро за тонну, дизпального із вмістом сірки від 0,035% до 0,2% – 75 євро за тонну, дизпального із вмістом сірки від 0,005% до 0,035% – 68 євро за тонну, дизпального із вмістом сірки до 0,005% – 46 євро за тонну.

Джерело: УНІАН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!