Політична реклама

Бензин в Україні подорожчає не більше ніж на 10-15 копійок, – експерт

1445 0
Геополітичне напруження між Іраном та ЄС та світове подорожчання нафти не вплине на ціну бензину в Україні, переконаний енергетичний експерт, заступник директора НТЦ «Психея» Генадій Рябцев. На його думку, жоден з трейдерів в Україні не ризикне підняти ціни більше, ніж на 10-15 копійок.

«На мій погляд, зараз немає причин турбуватися про сильне зростання цін для автомобілістів, тому що попри наявність економічних передумов для зростання (ціни на бензин, - ред.), жоден з трейдерів не ризикне підняти ціни більше, ніж на 10-15 копійок, оскільки в такому разі відбудеться обвальне скорочення попиту, адже зараз споживачі не в змозі платити за нафтопродукти вищі ціни, аніж вони є зараз», – сказав він у коментарі спецпроекту «5 каналу» «Енергонагляд».

«Тому все, що відбувається навколо Ірану – це виключно біржові спекуляції, і вони – ці біржові спекуляції – не можуть вплинути на ціни на нафтопродукти в Україні, якщо протягом хоча б місяця ціни на нафту втримаються на рівні 120-125 доларів за барель. Поки що таке зростання цін не є підставою для зростання вартості пального на українських заправках навіть до 11-ти гривень. Я не думаю, що таке зростання можливе не тільки до березня, але й у березні. Підняття цін, особливо різке і суттєве, на українських заправках спричинить відтік споживачів і внаслідок цього трейдери втратять набагато більше, ніж отримають від зростання цін», – додав Рябцев.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!