Бескидський тунель, який з'єднує Львівщину і Закарпаття, відкриють до кінця року

4046 0
Спорудження двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах закінчать до кінця 2017 року.
фото: igormelika.com.ua

фото: igormelika.com.ua

Виступаючи на засіданні уряду, міністр інфраструктури Володимир Омелян окреслив основні проекти, які будуть реалізовані або розпочаті цього року.
«Цьогоріч має бути відкрито Бескидський тунель. Це  – великий інфраструктурний проект, спрямований на посилення прямого залізничного сполучення між Україною та Європою. Активне будівництво тунелю ведеться з листопада 2013 року. Завершити весь комплекс робіт планується в четвертому кварталі 2017 року. Ввести в експлуатацію тунель мають у другому кварталі 2018 року», – зазначив Володимир Омелян. 

Читайте також: Цього року у Львові почнуть ремонтувати вулицю Замарстинівську. Фото 

За словами міністра, після завершення будівництва пропускна здатність тунелю збільшиться більше, ніж вдвічі (з 47 до 100 пар поїздів на добу), йдеться на сайті міністерства інфраструктури. 

«В продовження розширення сполучення з Європою, міністерство вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до країн Європи: Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Румунії», – наголосив Володимир Омелян.

Нагадаємо, Бескидський тунель – це залізничний тунель, довжиною 1764,5 метрів. Його розпочали прокладати у листопаді 2013 року. Тунель обладнують сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляції, відеонагляду, засобами сигналізації та зв’язку, пожежної безпеки, системою антикорозійного захисту, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійного моніторингу внутрішнього стану тунелю.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!