Бейбі-бокси відтепер можна отримати за спрощеною процедурою

1341 0
Батьки новонароджених не повинні подавати довідки про те, що вони не отримали пакунок малюк у пологовому.
Фото: Michal Bar Haim

Фото: Michal Bar Haim

Уряд спростив механізми отримання одноразової допомоги «пакунок малюка» та виплати її грошової компенсації. Відтепер, щоб отримати бейбі-бокси, батькам не потрібно подавати довідки про неотримання їх у закладі охорони здоров’я у паперовій формі. Про це повідомляє Урядовий портал.

Також уточнено механізм звернення для отримання грошової компенсації через «єМалятко» у разі подачі заявив електронній формі. Крім того, уряд вдосконалив спосіб контролю за цільовим використанням грошової компенсації замість бейбі-боксів, та виправив механізм контролю за поверненням «пакунків малюка», якщо їх укомплектували неповністю або пошкодили.

Тепер право на отримання одноразової допомоги при народженні малюка можуть й на тимчасово окупованій території.

Читайте також: У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження 

Нагадаємо, що через невчасне проведення тендеру пакунки почали закінчилися ще у лютому торік, а вже навесні пакунків малюка не було ніде. У вересні начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог ЛОДА Василь Гельбич повідомив Тvoemisto.tv, що Львівщина отримуватиме близько 2 000 «пакунків малюка» на місяць. 

Зазначимо, що процес отримання такої допомоги після народження малюка залишається без змін – жінка відразу у пологовому будинку може отримати «пакунок малюка», або ж написати заяву на його відмову та отримати кошти. Розмір компенсації становить 6 039 грн.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!