Без кашлю, але з пневмоніями. Історія львів’янки, яка зараз лікується у ковідному відділенні

9931 0
Львів'янка розповідає про ускладнення від Covid-19 та про те, як вдруге захворіла і потрапила у лікарню із коронавірусною інфекцією.
Фото:LB.ua

Фото:LB.ua

Львів’янка Світлана Хитрова, яка зараз лікується у 6-му відділення Львівської обласної інфекційної лікарні із двобічною пневмонією та коронавірусом, розповідає, що хвороба страшенно підступна, бо малопомітна одразу. А ще, у багатьох пацієнтів відділення, з якими їй довелось спілкуватись, Covid-19 став причиною ускладнень у роботі інших органів і систем.

Читайте також: Львівські лікарні готові прийняти сотню хворих із області, де вирує Сovid-19

Жінка розповідає, що довгий час на коронавірус не хворіла, хоча від структури, у якій працює, розвозили найбільш враженими короновірусом областями обладнання для лікарень, захист для медперсоналу. Не захворіла вона й тоді, коли півдня провела в автомобілі з водієм, якому підтвердили ковід.

Проте, у жовтні хвороба таки «догнала». Тоді все пройшло легко і без ускладнень. У січні захворіла мама Світлани Хитрової. Через проблеми з кровопостачанням її довелося покласти в лікарню під крапельниці. А згодом і Світлана захворіла вдруге.

Читайте також: Через карантин на Буковелі закривають заклади харчування

«Маму довелося госпіталізувати. Слідом за нею – мене. Хоч я була впевнена, що мене ця історія знову оминула легко. Ні, двобічна пневмонія. Ані кашлю, ані задишки, з сатурацією 97», – розповідає львів’янка.

Недуга вкрай підступна, каже вона, бо у багатьох випадках не помітна одразу. «Ви можете пурхати метеликами і одночасно згорати. Не відчуваючи біди. 6 відділення Львівської обласної інфекційної лікарні – щоб ви розуміли, у 90 % тутешніх пацієнтів кашлю немає. Але є вражені легені», – пише вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Коронавірус впливає на серце. Кардіолог розповів про тривожні симптоми

Жінка розповідає, що у її матері Covid-19 спровокував жахливі марення, нині жінка не може рухатись, ймовірно хвороба вплинула на роботу головного мозку.

«Лежача, встати на ноги не може. Не могла ковтати, але потроху все повертається в норму», – каже Світлана Хитрова.

І додає, що з-поміж пацієнтів, з якими зараз спілкується у лікарні, у багатьох Covid -19 став причиною ускладнень у роботі різних органів і систем.

«У когось злітає печінка, у когось – нирки. У когось з’являється цукровий діабет, летить лімфатична система, тощо. Не намагаюся вас лякати чи сіяти паніку. Пишу з лікарні, де все це відбувається навколо, зараз. І палати відділення заповнені. Тут різні люди, ані віку, ані статусу Covid-19 не вирізняє, йому байдуже. Упевнена, що кожен з тих, хто тут є, вірив, що це може статися з кимось, але не з нами», – каже вона.

Читайте також: Як Сovid-19 впливає на наші органи і якої шкоди завдає. Дослідження Вloomberg

Додамо, на Львівщині, за даними ЛОДА, зафіксували 243 нових випадки захворювань на коронавірус. За попередню добу в області провели 297 досліджень на коронавірус. За увесь час Covid-19 підтвердили у 76154 осіб. Померло – 2 228 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 67 620 осіб.

Нагадаємо, лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де через погіршення ситуації у лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих. У Львові є 1300 ліжок, понад 200 із них зайняті хворими на коронавірус.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький у себе на сторінці у Фейсбук написав, що лікарні області уже прийняли пацієнтів із Надвірнянського та Івано-Франківського районів. Госпіталізували хворих іх сусідньої області у Винниківський госпіталь.
Фото із Фейсбук сторінки Світлани Хитрової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!