Без масових заходів та алкоголю. Міністр порадив, як святкувати День Незалежності

1029 0
Головний лікар радить утриматися від участі в масових заходах при появі перших симптомів ГРВІ чи коронавірусу.
Фото: з всеукраїнського форуму

Фото: з всеукраїнського форуму

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Імідж України» закликав усіх дотримуватися протиепідемічних правил під час святкування Дня Незалежності України. 

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Він зазначив, що всі громадяни, які виявили у себе перші ознаки гострої респіраторної вірусної хвороби або COVID-19 мусять утриматися від масових заходів під час святкування. 

Він також закликав громадян, які належать до груп ризику, утриматися від відвідування місць масового скупчення людей. 

Віктор Ляшко також зазначив про зменшення вживання алкогольних напоїв, оскільки це призведе до нехтування протиепідемічними нормами.  

«Не вживайте алкогольних напоїв. Алкоголь  зло сам собою. Але велика кількість алкоголю - це ставлення під сумнів чітких прописаних протиепідемічних норм, тому ніякого алкоголю під час святкових заходів, а після – можливо, трохи з родиною», – сказав він. 

Такі протиепідемічні правила, як дотримання дистанції, носіння масок та гігієна рук, залишаються обов'язковими. 

«Зверніться до свого сімейного лікаря, визначте час, дату і місце проведення вакцинації, зробіть щеплення вакцинами, які є сьогодні в Україні, які дозволені до використання ВООЗ, і зробіть свій внесок в безпечне святкування» додав головний лікар.

Читайте також: В Україні почали щеплювати від  COVID-19 колективи компаній. Як подати заявку

Нагадаємо, що уряд затвердив оновлений план вакцинації від коронавірусу до кінця цього року. Очікують, що до грудня 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин від Covid-19. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!