У Львові шкільні укриття обіцяють облаштувати за бюджетні кошти

1959 0
Якщо є випадки поборів у навчальних закладах, просять повідомляти.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Підготовка та облаштування шкільних укриттів до навчального року здійснюється за кошти міського бюджету. Якщо комусь відомо про випадки поборів в навчальних закладах, необхідно повідомляти на Гарячу лінію міста – 15-80. Про це повідомляє ЛМР.

Читайте також: Проблема з укриттями. Як вчитимуться львівські студенти в умовах війни

За словами міського голови Львова Андрія Садового, міська рада скерувала кошти з бюджету на облаштування укриттів для закладів освіти. Тож, у випадку збору грошей у школі, мер просить повідомляти на Гарячу лінію міста, а якщо у закладу є проблеми з облаштуванням або гроші дивним чином не дійшли на рахунок – радить повідомляти його особисто.

Із 2020 року діє наказ «Про заборону примусового збору коштів у закладах освіти», згідно з яким працівникам закладів освіти категорично заборонено незаконний збір коштів та матеріальних цінностей. Як альтернативу пропонують здійснювати прийом благодійних внесків виключно на добровільній основі шляхом перерахування їх на реєстраційні рахунки закладів освіти з обов’язковим оформленням відповідної документації та відображенням в бухгалтерському обліку.

Нагадаємо, що у Львові 84% шкіл мають власні укриття. До 1 вересня школи Львова та області повинні облаштувати укриття, а переселенців – розмістити в інших місцях, оскільки відновлення навчання в очному форматі можливе лише за наявності бомбосховищ, які облаштовують у підвальних приміщеннях навчальних закладів. Окрім цього, в багатьох школах дотепер проживають переселенці, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року. Зокрема, у Львові до 15 липня переселенців з міських шкіл мали б відселити в інші заклади.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!