Без рушників та м'яких іграшок. З'явилися нові правила для перебування дітей у літніх таборах

2742 0
У таборах заборонено використовувати м’які іграшки та багаторазові тканинні рушники для витирання рук.
Фото: agourasportscamp.com

Фото: agourasportscamp.com

У МОЗ видали постанову про протиепідемічні заходи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Щоб потрапити до літнього табору, дитина має пройти медогляд і мати медичну довідку форми 079/о, видану не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду, пише Освіторія.

Читайте також: Небезпека навколо нас. Як захистити дітей від кишкових інфекцій

Коли дітей доправляють до місця відпочинку організованими групами, при посадці вони і супроводжуючі обов’язково проходять температурний скрінінг – тих, хто має вищу за 37,2С температуру, до транспорту не допускають, а всі дорослі на час дороги одягають маски. Під час перевезення залізницею у вагоні крім дитячої групи і супроводжуючих нікого не повинно бути.

Після прибуття дітей в табір також проводиться температурний скрінінг, і в разі виявлення вищої за 37,2 температури дитину, яку привезли батьки, до закладу не приймають. Якщо така дитина прибула в складі організованої групи – її ізолюють до моменту вирішення питання повернення її до місця проживання, або госпіталізують за наявності підстав, але не більше ніж на одну добу та з інформуванням батьків або інших законних представників.

Також рекомендовано організувати в таборі щоденний температурний скрінінг. При виявленні підвищення температури або ознак респіраторного захворювання – необхідно доправити дитину в ізолятор і негайно інформувати батьків. 

Батькам слід звернути увагу на обмеження, які мають забезпечити безперешкодну дезінфекцію у закладах, щоб не дати дітям недозволених речей. У таборах заборонено використовувати м’які іграшки та багаторазові тканинні рушники для витирання рук. Рекомендовано також обмежити заняття та ігри, які потребують використання багаторазового інвентаря дітьми, а також такі, що передбачають фізичний контакт між дітьми та вихователями.

Читайте також: Короткозорість молодшає. Як дистанційне навчання вплинуло на зір дитини

Ще одне нововведення також напряму стосується батьків, а саме – відвідування дітей у таборі.

«Батьки, особи, що їх заміняють та інші особи з метою відвідування на територію закладу не допускаються. Вхід та перебування батьків в закладі дозволяється з метою захисту прав дитини та реалізація ними прав передбачених законодавством, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, після проведення термометрії та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу», – йдеться у постанові.

Детальніше ознайомитися із постановою можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!