Політична реклама

Без шенгенської візи львів'яни можуть відпочивати на островах Греції

1765 0
Другий рік поспіль уряд Греції вводить вибірковий полегшений режим в’їзду для туристів з країн, що не входять до зони дії Шенгену, зокрема українців.

Поїхати без візи можна тільки на острови і тільки влітку – з 7 червня по 30 вересня, - пише Високий Замок.  Без шенгенської візи можна буде відвідати п’ять островів із понад двох тисяч, зокрема це острови Родос Лесбос, Хіос, Кос і Самос. Усі – в Егейському морі, недалеко від Туреччини.

Саме з турецьких портів, на поромах, будуть дозволені «безвізові» поїздки. У списку вісім портів – Бодрум, Мармарис, Дікілі, Фоча, Фетхіє, Айвалик, Чешме і Кушадаси.

Головна умова – наявність квитка на пором і броні в готелі на одному з островів. Купувати треба у будь-якій туркомпанії, що офіційно працює в Туреччині. За 24 години до відправлення порома до турфірми відправляють копію паспорта, заяву на одноразову візу і фото шенгенського зразка.

Після прибуття турист надає оригінали цих документів і оплачує візовий збір – 35 євро. Якщо для дистанційної подачі документів можливості немає, отримати візу-лайт можна на прикордонному контролі, але це займе більше часу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!