Без випускних. Школам Львова та області дали рекомендації щодо завершення навчального року

1749 0
Свято останнього дзвоника провели вже у 42 школах Львівщини.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Під час відзначення свята останнього дзвоника варто утриматися від проведення випускних вечорів та замінити їх доброчинними заходами для підтримки Збройних Сил України. Такі рекомендації школам Львівщини надав департамент освіти і науки Львівської ОВА.

«Свято останнього дзвоника провести у формі, погодженій з батьківським комітетом закладу, а свято вручення випускникам документів про освіту – за можливості в очному форматі з врахуванням усіх умов безпеки», – каже директор Олег Паска.

Читайте також: «Треба йти до школи!» яким буде навчання у Львові з 1-го вересня

Загалом, за його словами, свято останнього дзвоника провели вже у 42 школах Львівщини. Частина з них для своїх випускників це свято провели очно, а частина – дистанційно. Деякі навчальні заклади провели флешмоби та благодійні марки для збору коштів на підтримку української армії.

Зокрема, у Львівській, Золочівській, Яворівській, Червоноградській громадах очно провели урочистості лише для випускних класів. У Самбірському районі для випускних класів провели свято із урахуванням безпекової ситуації. У 6 громадах Стрийського району свято провели дистанційно, у 7 громадах – змішано (флешмоби, ярмарки, збір коштів для ЗСУ), а у 2 громадах – очно (в тому числі ярмарки для збору коштів для ЗСУ). У Дрогобицькому районі частина шкіл останній дзвоник провели дистанційно, інші – очно.

Читайте також: Теплі зустрічі та благодійні ярмарки. Як пройдуть останні дзвоники у львівських школах

Нагадаємо, про те, як і коли у Львові планують налагодити навчальний процес, як звільнити приміщення шкіл, щоб діти повернулися до офлайн навчання вже у вересні, і чи місто готове створити безпечні умови для перебування дітей та вчителів, дізнавайтеся у матеріалі.

Інтерв'ю про те, як війна вплинула на якість освіти школярів, чому так важливо з нового навчального року навчатися не дистанційно, а офлайн та коли можемо побачити оновлену концепцію новітньої історії в підручниках, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!