«Безгосподарні» українські ліси отримають власників

2086 0
Пропозиції щодо того, за ким закріпити ліси, надаватимуть голови ОДА.
Фото: the village

Фото: the village

Голова уряду Олексій Гончарук повідомив, що вже з 1 лютого в Україні має запрацювати централізований облік деревини.

За словами Олексія Гончарука, 7,5% лісового фонду України не закріплені за постійними лісокористувачами і ніким не охороняються, тож жодного обліку цієї деревини не ведеться. Для виправлення ситуації голови ОДА мають надати пропозиції щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, що не мають власника. 

«Близько 12% лісового фонду України є у віданні органів місцевого самоврядування, які заготовляють близько 2 млн куб. м деревини. Наразі зі 187 постійних лісокористувачів комунальної власності до системи електронного обліку підключено лише 69», – додає глава уряду.

Читайте також: Тепер ліс можна рубати високо у Карпатах. Що насправді підписав Зеленський

За його дорученням, запобігати незаконним вирубкам лісів та виявляти порушників мають Держлісагентство, МВС та Держекоінспекція. Усю інформацію про порушення мають оприлюднювати на офіційних сайтах Держлісагентство, користувачі та власники лісів.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!