Безкоштовні тести на Covid-19 та на усіх пляжах Одеси не рекомендують купатися. Головне за ніч і минулу добу

3927 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

Безкоштовні тести на Covid-19. У МОЗ нагадали, для кого тести на коронавірус мають бути безкоштовні. За словами міністра охорони здоров’я Степанова у переліку є люди, в яких виявили ознаки коронавірусної хвороби.

Також у списку:

  • люди, які перебували в контакті з хворою особою, в якої вже підтвердили діагноз Covid-19;
  • ті, хто потребують планової госпіталізації для проведення операцій або з інших причин, які визначені правилами МОЗ;
  • медичні працівники, які працюють з хворими на Covid-19, вони тестуються раз на 14 днів;
  • працівники Нацполіції і Нацгвардії по визначеному переліку, які безпосередньо контактують з великою кількістю людей, вони тестуються один раз на 30 днів.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 117 осіб (144 – напередодні). Разом 6 562. Одужало – 974 осіб (плюс 4), померло – 170 (0 – за добу).

Читайте також: У львівському транспорті відновили пільгові перевезення

За минулу добу лабораторії провели 1 372 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 300.

Один випадок Covid-19 зафіксували у Господарському суді Львівської області. Учасників судових процесів та відвідувачів просять утриматись від візитів до суду

У Львові антитіла до коронавірусу мають 12% протестованих. В цілому ІФА-дослідження провели більш, ніж 11 тисячам людей.

В Україні Covid-19 виявлено у 807 осіб (564 за попередню добу). Загальна кількість 50 414 пацієнтів. Одужало – 23 119 (плюс 926), померло – 1 306 особи (плюс 23).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 6 562 (детальніші показники вище), далі Київ – 5 779 осіб (плюс 114), Чернівецька – 5 051 (плюс 19), та Рівненська – 4 304 (плюс 76 осіб) області.

Одеса – МОЗ. На всіх пляжах Одеси не рекомендують купатися. За результатами моніторингових лабораторних досліджень якості морської води в місцях масового відпочинку проби морської води, які відібрані 30 червня 2020 року, у визначених контрольних точках на пляжах Одеси за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідають гігієнічним вимогам.

МОЗ планує закупити «Ремдесивір» для 8 тисяч пацієнтів з Covid-19, бо вважає його ефективним. «Він не був доступний з точки зору продажу, його виробляє американська компанія. Зараз ми провели перемовини з компаніями, які отримали ліцензію, і ми розраховуємо на закупівлю цього лікарського засобу», – сказав Степанов.

Читайте також: Хто на мера Львова. Перший розклад на міського голову

Порошенко – Зеленський. Суд залишив без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу експрезиденту Порошенку.

ДБР повідомило про підозру колишньому керівнику військової частини Держприкордонної служби за вказівку пропустити через державний кордон Порошенка та членів його родини «поза існуючим пунктом пропуску».

Сам експрезидент заявив, що в очі не бачив цього експрикордонника. А у «ЄС» вирішили поцікавитися, а яким чином діючий президент з родиною літав в Оман.

Президент Зеленський продав земельну ділянку і нерухомість дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль.

МВФ – НБУ – СБУ. МВФ має «заморозити» співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити, поки президент України Зеленський не призначить незалежного голову Нацбанку. Як заявила ексголова НБУ Валерія Гонтарева, без серйозного тиску з боку МВФ Зеленський швидше за все призначить головою НБУ людину з оточення олігарха Коломойського.

СБУ попросило Гонтареву не поширювати заяви, які можуть нанести шкоду нацбезпеці держави, зокрема, в фінансово-економічній сфері. При цьому кажуть, що поважають право кожного громадянина на свободу висловлювань.

Мовний омбудсмен. Кабмін призначив мовним омбудсменом Тараса Креміня. Відповідне рішення уряд прийняв 8 липня, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Серед кандидатів були: Світлана Бронікова (від Мінкульту), Святослав Літинський (від Мін’юсту).

Читайте також: Математика в класі, історія – дистанційно. Чи підуть 1 вересня діти до школи

Кремінь за фахом учитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури. Кандидат філологічних наук, доцент. У 2014 році очолив Миколаївську облраду. З 2014 по 2019 був нардепом і очолював підкомітет із питань середньої і загальної освіти. Один із співавторів закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». 

Чорногорія – США – Іран – Covid-19. Чорногорія спростила в’їзд для мандрівників з України, прибравши вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус.

Підполковник армії США та експерт з питань України в Раді нацбезпеки Александер Віндман, який виступив свідком у розслідуванні імпічменту глави США Трампа йде у відставку через «передбачуване знущання, залякування і помсту» з боку президента.

Іран заявив, що готовий почати переговори з Україною щодо літака МАУ з 20 липня.

8 липня у світі діагностували 213 280 заражень коронавірусом, 5 518 пацієнтів померло. У США за минулу добу діагностували 61 848 випадків коронавірусу, в Бразилії – 41 541, в Індії – 25 571, ПАР – 8810, Росії – 6562. Нові випадки захворювання виявили в 141 країнах світу.

Читайте також: Скільки коштує поїхати на море зі Львова. Ціни

Зараз у світі за тиждень діагностують понад мільйон нових випадків Covid-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч в травні і 700-800 тисяч на початку червня.

Учора Львівщина знову припинила відповідати вимогам послаблення карантину. Один день відповідала і вже майже все дозволили. Головне упіймати момент, бо завтра може бути запізно. Дивний цей адаптативний карантин в Україні, дуже дивний. Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!