Безпритульній собаці, яка живе біля Церкви Андрія у Львові, змайстрували будку. Фото

6189 0
Собака з'явилась на площі перед церквою у грудні 2018 року.
Фото: Оксана Кошак

Фото: Оксана Кошак

Безпритульна собачка Стелла, яка понад три роки живе у центрі Львова біля Церкви святого Андрія, отримала нову теплу будку. Про це повідомила екскерівниця ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Читайте також: Песик Майло і його подруги шукають нові домівки. Фото

«Мабуть кожен, хто хоча б декілька раз проходив повз центральну частину міста, поруч церкви святого Андрія, помічав спокійну собачку з рожевою кліпсою на вушку. З’явилась вона на площі перед церквою в грудні 2018 року, тоді ж її відловили працівники ЛКП «Лев», – розповіла Оксана Кошак.

На підприємстві собаку назвали Стелла, стерилізували, вакцинували, але ні кінолог, ні ветеринари, ні доглядальники так і не змогли її приручити. Після цього собаку чіпували, біркували та повернули на місце вилову. Стелла не дозволяє нікому наближатися до себе, але приймає їжу та теплі коврики під її улюбленим кущем.

Небайдужі вирішили зібрати кошти на будку для Стелли. У міськраді відгукнулися і сьогодні будку уже встановили.

«Невідомо, чому собака обрала саме те місце і чому вже три роки з нього не відходить, чому вона не дається в руки стороннім. Можливо, вона чекає того, хто привіз та покинув її. Тепер чекати буде тепліше і затишніше», – зазначила Оксана Кошак.

Читайте також: У Сокалі врятували лебедів, які примерзли до річки. Фото дня

Нагадаємо, що нещодавно надзвичайники врятували 16-х лебедів, які примерзли на річці Західний Буг і не могли самостійно вибратися. 

Фото Оксани Кошак

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!