Безробітних українців залучатимуть до громадських робіт

2299 0
За цю працю платитимуть мінімальну зарплату у розмірі 6500 гривень.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд України запускає реформу сфери зайнятості, згідно з якою на час воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуть до суспільно корисних робіт. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Громадське.

Читайте також: Отримати статус безробітного українці можуть у «Дії»

«В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт»,  сказав Шмигаль.

За його словами, це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному регіоні, визначатиме місцева влада.

Він наголосив, що праця буде оплачуватися  держава платитиме кожному мінімальну заробітну плату. Наразі вона складає 6500 гривень на місяць, а з 1 жовтня 2022 року має зрости до 6700 гривень.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту»,  сказав він. 

Читайте також: Україну будуть відновлювати в три етапи, перший вже почався, – Шмигаль

Окрім того, статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

Нагадаємо, на яких стовпах варто відбудовувати Україну, які проєкти нам допоможуть і як країна вже оговтується від військового вторгнення та нападу росіян читайте у матеріалі. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!