Безробітним надаватимуть безвідсоткову фінансову допомогу на відкриття власної справи

2204 0
На Львівщині стартував проект з працевлаштування малозабезпечених безробітних.
Фото: image.1fin.biz

Фото: image.1fin.biz

На Львівщині розпочали втілювати пілотний проект щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності під назвою «Рука допомоги». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Проект передбачає створення з використанням міжнародного досвіду нових механізмів повернення на ринок праці довготривалих безробітних, які сьогодні отримують від держави допомогу, та людей, яким довелося покинути зону конфлікту на Сході країни.

«Мета проекту – активізувати людей, дати їм можливість вийти зі скрутного становища і не забути про те, що є люди, які потребують допомоги», – зазначила представник Світового банку в Україні Катерина Петрина.

Крім того, передбачається активізація вже діючих інструментів працевлаштування, зокрема громадських робіт та фінансового стимулювання роботодавців. Серед нових механізмів, які успішно зарекомендували себе в розвинених країнах, у межах проекту «Рука допомоги» малозабезпеченим безробітним надаватимуть безвідсоткову фінансову допомогу на відкриття власної справи.

Читайте також: Викладач ЛНУ ім. Франка, який боровся з плагіатом і корупцією, не пройшов конкурс на посаду 

Очікується, що середній розмір безвідсоткової поворотної фінансової допомоги на відкриття власного бізнесу становитиме близько 60 тис гривень.

Окрім того, після затвердження заявок та бізнес-планів комісією, створеною при Львівській ОДА, вчорашні безробітні отримають оплату рахунків на обладнання та матеріали, які необхідні для відкриття власної справи. При цьому нові підприємці зможуть отримувати безкоштовні консультації з юридичних та податкових питань.

Зараз у Львівській області 14 осіб працевлаштували, а 7 – залучили для участі в оплачуваних громадських роботах. Комісія з реалізації пілотного проекту, створена  розпорядженням голови Львівської ОДА, розглянула перші сім заяв на отримання фінансової допомоги для відкриття власної справи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!