Політична реклама

Безсоння стирає пам'ять

1998 0
Нещодавно вчені виявили, що безсоння дозволяє стерти з пам‘яті негативні чи травмуючі події. Однак за останніми даними безсоння послаблює позитивні спогади.

Як пише видання "ВКурсе", метою дослідження Ребеки Спенсер (Rebecca Spencer) та її колег з Массачусетського університету (University of Massachusetts) було вивчення впливу сну на позитивні спогади. У дослідженні взяли участь 70 молодих людей, яких розділили на 2 групи: одна група вночі спала, а інша не спала.

Всім учасникам дослідження показували позитивні (тварини, квіти) і нейтральні (меблі, посуд) предмети. Через 12 годин сну або неспання вчені перевіряли спогади і емоційні реакції.

"Ми виявили, що сон посилює позитивні спогади, а безсоння, навпаки, їх послаблює", - говорить Спенсер. Учасники дослідження краще запам’ятовували позитивні предмети, ніж нейтральні, однак, їх емоційне сприйняття після сну не змінювалося.

Отримані дані свідчать про те, що безсоння, виникає після травматизуючої події, яку необхідно лікувати (можливо, через кілька днів або тижнів залежно від тяжкості травми), оскільки позитивні спогади можна підсилити, і тоді вони витіснять негативні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!