Безвіз без взаємності: 5 причин, чому українцям відмовляють у в'їзді до ЄС

4258 0
Серед найпопулярніших причин відмов українцям у в'їзді до країн ЄС – недоведена мета подорожі.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

За 2017 рік до країн Євросоюзу не пропустили з різних причин та повернули в Україну близько 44 тисяч громадян України. Такі дані озвучив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, йдеться у статті Європейської правди. 

Зокрема, за минулий рік було 16,5 тисяч випадків відмов українцям у в'їзді до країн Євросоюзу через те, що вони не змогли довести свою мету подорожі. Для порівняння, у 2016 з цієї причини відмову у в’їзді отримали 10 тисяч українців.

Читайте також: Українців можуть зобов’язати платити 7 євро за в’їзд у Шенгенську зону

Вісім тисяч разів відмовили українцям, які опинилися на кордоні з ЄС, не маючи ані чинної візи, ані біометричного паспорта. У цей перелік входять і ті, хто мав візу, але її анулювали на кордоні через невідповідність «візової» та реальної мети візиту.

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз у 2018 році. Перелік країн

Третя найпопулярніша причина відмов – нестача коштів для поїздки. Із цією проблемою зіштовхнулися 4370 українців, тоді як роком раніше їх було трохи більше 2 тисяч.

Четверта та п’ята причини відмов сумарно охопили майже 4,5 тисяч випадків. Це ті українці, які порушили правила безвізу: або перевищили 90-денний термін перебування в Шенгені, або ж були депортовані раніше і вирішили, що можуть зробити новий паспорт та поїхати знову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!