Безвіз для України: угоду з ЄС підписано

2355 0
Сьогодні, 17-го травня, в Страсбурзі відбулася церемонія підписання законодавчого рішення про безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

У церемонії взяли участь Президент Європарламенту Антоніо Таяні, а також представник Мальти, що зараз головує у ЄС. Вирушив до Страсбургу і український Президент Петро Порошенко.

Безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації у Офіційному журналі ЄС. Орієнтовна дата – 11 червня.

Читайте також: Усе, що треба знати про оформлення закордонного паспорта у Львові. Питання і відповіді

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях

Нагадаємо, 9-го березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.  

Додамо, після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!