«Бібліотека сад» у Львові перетворилася на громадський простір. Фото

1855 0
На її ремонт витратили понад 3 млн грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

«Бібліотека сад», що розташована на вулиці Шевченка, 270а, стала більшою та сучаснішою. Відтепер це трирівневий простір, де на першому поверсі – лекторій із кінозалом, на другому – два читальних зали із можливістю коворкінгу, спільної роботи, проведення навчань та воркшопів. 

Читайте також: Які секрети приховує Львівська бібліотека Стефаника. Фоторепортаж

Мансарду бібліотеки облаштували під зону для відпочинку як дітей, так і дорослих.

На реконструкцію бібліотеки витратили понад 3 мільйони гривень. 

«Бібліотека сад» отримала свою назву завдяки зеленому подвір’ю та великому ясену, що росте при дорозі, який для багатьох мешканців мікрорайону Кам’янка є впізнаваним ознакуванням бібліотеки. Також «сад» – це літературна метафора у творчості багатьох літераторів і художників.

Головним персонажем «Бібліотеки саду» є голуб Ромко, який оселився там і буде промоутером цілого простору та популяризатором читання. Голуб Ромко буде інформувати про події бібліотеки у соціальних мережах на кожен місяць вперед, залучати до співпраці молодіжні організації, ділитися книжковими новинками бібліотеки та вести медіа комунікацію із відвідувачами.

У бібліотеці працюватиме дитячий театральний гурток та садовий клуб, проводитиме свою діяльність «Пласт», восени будуть проводити курси для дорослих від Центрів Едукації.

Крім того тут запроваджують електрону реєстрацію відвідувачів.

Нагадаємо, на Львівщині у межах конкурсу «Топ-10 бібліотек» визначили найкращі заклади. Кожна з переможців отримає по 60 тисяч гривень на розвиток.

Фото ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!